Inwoners Jorwert maken zich zorgen over komst klooster

Vele inwoners van Jorwert maken zich zorgen over het klooster dat er zal komen. Dat zegt Douwe de Bildt van Doarpsnut, het dorpsbelang van Jorwert. Dominee Hinne Wagenaar wil met de Stichting Nijkleaster van de boerderij tegenover de kroeg in het dorp een klooster maken. Zorgen van inwoners zijn dat de kroeg straks minder geluid mag maken en dat er veel gelovige mensen van buiten Jorwert komen die de dorpscultuur zullen veranderen.
In hun waarde laten
Wagenaar denkt wel dat deze zorgen niet nodig zijn. 'Dy soargen hielendal fuort nimme is dreech, mar wy wolle elkenien yn harren wearde litte. We soargje der ek foar dat der maksimaal groepen fan 25 minsken yn it kleaster komme, sadat it oantal minsken beheind bliuwt. No bin der ek al aktiviteiten dy we yn it kleaster ek dwaan sille: it iennige ferskil is dat minsken hjir aanst ek oernachtsje kinne.'
Keukentafelgesprekken
De Bildt is momenteel bezig met zogenaamde keukentafelgesprekken met inwoners van Jorwert om de meningen en vragen over het klooster te inventariseren. Er komen in totaal vijf van deze gesprekken. Naast mensen met zorgen, zijn er ook mensen zeer positief over de komst van het klooster en de mogelijkheden om daar tot rust te komen. Wagenaar hoopt dat het klooster in 2018 of 2019 gerealiseerd is.