Johannes Kramer bepleitet Europeeske oanpak guozzen by SSW

© Henk Bootsma
Deputearre Johannes Kramer fynt it guozzeprobleem in Europeesk probleem en fynt dat der gau ynternasjonale ôfspraken oer makke wurde moatte. Dat sei er freed op de nijjiersgearsit fan susterpartij SSW fan de FNP yn it Noardfryske Husum. "Alle regio's en lannen moatte goeie ôfspraken meitsje oer de oanpak en harren belied en monitoring op inoar ôfstimme. Allinnich dan kin de guozze-oanpak suksesfol wurde."
Fierder neamt Kramer it spitich dat er ôfrûne wike gjin fergunning ôfjaan koe foar it meinimmen fan 'Kiebitseier'.
Kiebitseier
Ook noemde Kramer het spijtig dat hij de afgelopen week geen vergunning kan afgeven voor het meenemen van 'Kiebitseier'. "Als gevolg van juridische procedures en met een berop op de Europese Vogelrichtlijn kan door ons geen vergunning worden verleend. Maar tegelijk lezen onze Friese vogelwachten wel dat er in Frankrijk zorgeloos op onze kieviten gejaagd mag worden, ook al gelden voor Frankrijk dezelfde richtlijnen." Kramer sprak tevens de wens uit dat onder Nederlands voorzitterschap van de EU een basis wordt gelegd voor een Europees landbouwbeleid.
Deenstalig
De FNP van Johannes Kramer zit met het Südschleswiges Wählerverband (SSW) in de Europese Vrije Alliantie (EVA). Op de nieuwjaarsreceptie van de SSW in het Duitse Sleeswijk-Holstein werd Kramer door de grotendeels Deenstalige partij aangekondigd als "minister Johannes Kramer fra provinsen Fryslan fra Nederlandene." Lees de volledige 'Ansprache' (toespraak) van Johannes Kramer.