SC Cambuur verliest oefenwedstrijd van Sparta Rotterdam

SC Cambuur heeft vrijdagmiddag in Portugal een oefenwedstrijd verloren van Sparta Rotterdam. In de Algarve werd het 4-2 voor de Rotterdammers. Bij het ingaan van de rust, stond de ploeg van Henk de Jong al met 2-1 achter. Direct na rust maakte Sparte de 3-0. Sander van de Streek deed in de 57e minuut nog wat terug, maar na de 4-1 kon de nederlaag niet meer worden voorkomen. Dominik Masek maakte vlak voor tijd de 4-2 en zette daarmee de einduitslag op het scorebord.
Darryl Lachman
Bij de Leeuwarders maakte Darryl Lachman zijn debuut. De op huurbasis overgekomen verdediger van Sheffield Wednesday viel in de tweede helft in.
De oefenwedstrijd werd gespeeld in het grote Estádio Algarve, waar het Nederlands Elftal op het EK in 2004 in de kwartfinale na strafschoppen won van Zweden.
Cambuur vliegt zaterdag weer terug naar Nederland en heeft er dan een trainingskamp van een week in Portugal op zitten.