Eerste oogst zilte groenten

10 sep 2013 - 17:16

In de kassen van het Nordwin College en Hogeschool Van Hall in Leeuwarden is het afgelopen jaar gewerkt aan het kweken van zilte groenten, zoals lamsoor en zeekraal in een speciale kas. Dinsdagmorgen kreeg kok Albert Kooij het eerste kistje lamsoren overhandigd. Kooij was bijzonder te spreken over de kwaliteit van de groente, volgens hem gaat het om een streekproduct met grote culinaire potentie.

Lamsoor kan zowel rauw als roergebakken gegeten worden, b.v. in combinatie met vlees of vis.

De lamsoor en zeekraal zijn gekweekt door hydrokweker Timo ter Voort. Hij wil proberen om het lamsoor volgend jaar ook te laten kweken door een groententeler aan de Waddenkust. Ter Voort had grote verwachtingen van lamsoor, omdat het een bijzonder gezonde groente is. Ter Voort streeft er naar dat lamsoor in plaats van exclusief en culinair, een gewone groente wordt, die in alle supermarkten ligt.

Deel dit bericht op:
Trefwoorden: 
zilte groenten
(advertinsje)